Кінологічний центр комплексу "Межигір'я" підготував для допомоги воїнам АТО шістьох вівчарок.

Як повідомляє телеканал 24, всі собаки різного віку та різної підготовки. Чотирьох собак навчили шукати вибухівку, а двох ще будуть тренувати цьому в центрі Великі мости.

Після проходження фінальних навчань експерти вирішать, куди відправити вівчарок. Вони поїдуть або на блок-пости або на прикордонні загони.

Серед собак є Чіта, яка вже відслужила в зоні АТО, в районі Авдіївки, і врятувала життя не одному бійцеві.

Начальник кінологічного відділу Госпограслужби Микола Вдовенко розповів про "бойову службу" тварин.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Співробітники прикордонних загонів використовують тварин для пошуку правопорушників як на кордоні, так і в пунктах пропуску.

Деяких тварин використовують для виявлення вибухових речовин, зброї, набоїв, боєприпасів, з пошуку наркотичних і психотропних речовин.

Читайте також: Бойові побратими бійців АТО: пес Патрон і рятівниця Жужа (фото)

"На перший погляд дуже важко визначити в чому собака проявить себе найкраще. Все залежить від настрою. Кожна собака вчиться індивідуально. Але спочатку обов'язково загальна програма - курс дресирування, соціалізація, привчання до пострілів ", - говорить він.

Нагадаємо, що державний кордон охороняють більше тисячі собак. З них майже сотня - в зоні АТО. Також на лінії розмежування працює і мобільна кінологічна група.