Для нацгвардійців потрібно створити хоча б три нові госпіталі, оскільки для них зараз існує лише один.

Про це сказав командир медичної роти Північного територіального управління Нацгвардії Ігор Ільків у коментарі Радіо Свобода для програми "Молодь Плюс".

Вони повинні прийняти хоча б 250 хворих і бути розміщені в різних регіонах України, наприклад, у Львові, Одесі, Харкові чи Києві, додав лікар.

"Нацгвардія трошки важче переживає всі питання, ніж Збройні сили України. У Збройних силах хоча б була налагоджена структура госпіталів, медичних рот, військово-польових госпіталів, яка зараз працює і діє. А у Нацгвардії немає госпіталів, окрім одного недалеко від Львова, хоча й тут хворих вже назбиралось багато", – сказав Ільків.

Читайте також: Канадський мобільний військовий госпіталь передадуть до АТО (фото)

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Маючи досвід роботи у миротворчих місіях ООН у гарячих точках, Ігор Ільків також зазначив, що лише в Україні в часи гібридної війни військових лікарів можуть розстріляти під час виконання службових обов'язків у зоні бойових дій.

"Гібридна війна взагалі неправильна. Я був у миротворчих військах, а тепер маю досвід цієї війни. Завжди з медичною службою взаємодіяли, їх поважали, ніколи не нищили та не розстрілювали. Ми ж самі, наша медрота поховала чотирьох людей, а п'ятий пропав безвісти. Їх нахабно обстріляли і підірвали під час відступу з Дебальцева, коли вони везли поранених і важко хворих", – додав командир медроти.