Святошинський суд Києва продовжив термін тримання під вартою колишніх бійців "Беркута" Сергія Зінченка та Павла Аброськіна ще на 60 днів - до 1 жовтня включно.

Як передає УНІАН, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні, задовольнивши клопотання прокуратури.

Зокрема, до суду надійшло два клопотання: від захисників Зінченка та Аброськіна про обрання їхнім підзахисним більш м'якого запобіжного заходу – у вигляді домашнього арешту, та від представників Генпрокуратури про подовження тримання під вартою обох обвинувачуваних.

В результаті суд прийняв рішення, що ризики того, що підсудні, перебуваючи на волі, впливатимуть на свідків, можуть вступити в змову з іншими підозрюваними у даній справі, які знаходяться в розшуку, можуть знищувати докази, - не зникли. Тому суд прийняв рішення про доцільність перебування під вартою обох обвинувачуваних.

Читайте також: Міліція оголосила в розшук 11 "міністрів ДНР" (фото)

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Наступне судове засідання по цій справі розпочнеться об 11.30 10 вересня.

Нагадаємо, Генпрокуратура минулого року передала до суду кримінальне провадження проти Зінченка та Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в центрі Києва.

23 потерпілих у кримінальному провадженні проти Зінченка та Аброськіна заявили 22 цивільних позови на загальну суму 130 млн грн.

16 липня Святошинський райсуд Києва почав допит потерпілих у справі колишній "беркутівців".