Організація "Луганське земляцтво" анонсувала проведення безкоштовних піших екскурсій для переселенців по старому Києву.

Про це повідомили в прес-службі організації.

"У рамках екскурсії переселенці зможуть пройти по легендарним та історичним місцям Києва, дізнатися про що розповідають літописи та археологічні знахідки, побувати в граді Кия, Володимира, Святополка і Ярослава, побачити давнє язичницьке капище і фундамент палацу князя Володимира. Також вони можуть дізнатися, якої форми був терем княгині Ольги де була побудована перша кам'яна церква на Русі, чому в Андріївській церкві немає дзвонів і що приховують символи на стародавніх підлогах Софійського собору", - зазначають організатори.

Читайте також: Переселенці з Донбасу розповіли, чому їх ненавидять місцеві (фото, видео)

Зокрема, екскурсовод запропонує пройти по стародавній вулиці Києва до головних воріт граду Ярослава, загадати бажання в альтанці Михайлівського монастиря і у стародавньої Липи, яка виконує бажання.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Екскурсія запланована на шосте серпня і триватиме дві години.