Шевченківський райсуд Києва призначив колишньому власнику медіа-холдингу "Весті" Ігорю Гужві запобіжний захід – заставу у розмірі 1 035300 гривень.

Водночас сторона обвинувачення просила суд призначити Гужві заставу у розмірі 17 мільйонів гривень, повідомляє Радіо Свобода.

Наприкінці липня Ігор Гужва повідомив, що вирішив залишити медіа-холдинг "Весті Україна" і продав належну йому частку корпоративних прав у медіа-холдингу, а також залишає посаду головного редактора газети "Весті".

Читайте також: Гужва повернувся в Україну (відео)

За повідомленнями, наразі управління медіа-холдингом здійснюватиме рада директорів на чолі з Ольгою Семченко, яка раніше була речником колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У травні 2014 року співробітники податкової міліції під час обшуку в офісі компанії "Весті Мас-медіа" виявили в Ігоря Гужви 1,5 мільйона гривень.

Також повідомляли, що податкова міліція з'ясувала, що видання не сплатило податки на суму понад 17 мільйонів гривень.

Російськомовна газета "Весті" є найбільшою безкоштовною газетою в Україні. Цю газету звинувачують у тому, що вона є інструментом російської пропаганди, займаючись "вибірковим висвітленням фактів із метою маніпуляції громадською думкою", і "фінансується з країни-агресора" та "становить загрозу національній безпеці України". Газета заперечує ці звинувачення.