У дворах та на дитмайданчиках у Франківському районі Львова облаштують ще десять універсальних боксів до кінця серпня. Конструкції мають біо-пакети для прибирання за собаками та окреме відділення для утилізації використаних батарейок.

Про це пише видання "Вголос".

"Насправді це звичайна культура кожного, яка повинна починатись з малого, саме з таких простих речей, у даному випадку – це прибирання за своїми домашніми улюбленцями у громадських місцях та правильна утилізація батарейок", - розповів ініціатор ідеї Андріян Гутник.

Читайте також: На столичній Оболоні роздають "комплекти для розмінування"

За його словами, над втіленням проекту працювали понад три місяці. Спільно із активними мешканцями мікрорайону обрали перших 10 місць, де на їх думку необхідно встановити універсальні бокси.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

"До нас вже звернулись волонтери – це люди, які власне живуть у цьому мікрорайоні та готові щодня обходити усі місця з облаштованими боксами для того, аби наповнити їх біо-пакетами та збирати використані батарейки, проводячи освітню роботу", - додав він.

Наразі сервіс є абсолютно безкоштовним та соціальним. Його мета - чисте довкілля та створення комфортних умов як для відпочинку городян.

Нагадаємо, 25 квітня, на Оболонській набережній у Києві встановили спеціальний стенд для господарів із тваринами. Завдяки йому, люди зможуть брати зручні пакети та прибирати за своїми улюбленцями.