Консульство Литви у російському Калінінграді відмовило у видачі транзитного документа громадянину Росії, в закордонному паспорті якого, виданому в грудні 2013 році, значилося місце народження "Республіка Крим. Росія".

Про це повідомляє посольство Литви в Україні.

За повідомленням, заявнику, який народився в Криму в 1992 році, відмовили у видачі дозволу через те, що "один із документів, а саме закордонний паспорт громадянина Росії, містив неправдиву інформацію".

Читайте також: Для в'їзду в Крим іноземним ЗМІ видаватимуть спецпропуски

"Ні в 1992, ні в 2013 році, ні тепер Крим не є частиною Російської Федерації. Він продовжує бути частиною України, незаконно анексованою Росією в березні 2014 року", – заявили в посольстві і додали, що Литва вкотре заявляє про свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року після так званого "референдуму про статус півострова", що відбувався за присутності російських військ, яку Москва спочатку не визнавала.

Україна і Захід не визнали це голосування і вважають, що Росія Крим анексувала. Проти Росії за такі дії запровадили низку економічних санкцій.