У Кременчуцькій третій міській лікарні 28 липня сталася трагедія. 19-річну дівчину привезли на операцію по видаленню апендициту. Після введення наркозу, в неї стався анафілактичний шок, внаслідок чого вона померла.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Повідомлення від медиків місцевої лікарні про смерть пацієнтки надійшло в кінці липня до чергової частини Кременчуцького міського відділу міліції.

Начальник управління МВС в Полтавській області Олег Бех повідомив, що зібрані всі необхідні докази по цій справі, що свідчать про те, що під час підготовки до операції дівчині замість кисню в легені подано аргон. Першочергові заходи, за його словами, по відновлення дихання медикам не вдалися і дитина померла.

Аргон використовують для електрозварювання. В прес-службі Полтавської міліції повідомили, що зараз встановлюють - хто і чому переплутав балони.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Можливо, це сталося випадково. Наразі з'ясовують хто саме до цього причетний, лікар чи медсестра або хтось інший. Цей випадок вперше стався в медичній практиці місцевих лікарів", - розповіли "Знай" в обласній прес-службі.

Читайте також: Вдома у медиків-корупціонерів знайшли зброю і гори золота

По даній справі відкрили кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником"

Медикам загрожує позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.