Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про оголошення відкритого конкурсу для добудови нового корпусу Охматдиту.

"Будівництво, яке припинилося декілька років тому, має бути завершено, і це один з найважливіших проектів МОЗ на сьогодні. Для добудови нового корпусу в бюджеті на 2015 рік передбачено 500 мільйонів гривень. Конкурс, в результаті якого буде обрано і генпідрядника, і субпідрядників будівництва, має пройти максимально відкрито і прозоро", – заявив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, пише Радіо Свобода.

Як очікують у МОЗ, новий корпус має запрацювати в 2016 році. "Після цього Україна зможе користуватися Європейським реєстром донорів кісткового мозку, що є необхідною умовою для проведення трансплантацій кісткового мозку від нерідного донора. У новому корпусі готуватимуть кадри для онкогематологічних центрів, які відкриються в регіонах. Згодом щороку в Україні рятуватимуть понад 300 дітей, які потребують пересадки кісткового мозку", – додали в МОЗ.

Читайте також: В Україні виготовлятимуть протези за біонічною технологією (фото, відео)

Будівництво нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит розпочалося у грудні 2011 року. Призупинилось воно у жовтні 2013 через брак коштів.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

У новому корпусі лікарні планується 5 онкологічних і гематологічних відділень, 10 хірургічних відділень і відділення інтенсивної терапії. При успішному закінченні проекту, кількість пацієнтів зросте від 16-18 тисяч на рік (що є зараз) до 25 тисяч.

Вперше в Україні буде створене відділення дитячої променевої терапії, а також з'явиться можливість проводити операції пересадки кісткового мозку від нерідного донора, яких в Україні не роблять.