Дев'ятеро дітей учасників АТО та вимушених переселенців з Донбасу та Криму поїхали на психологічну реабілітацію до Вільнюса.

Їх запросила Спілка литовських стрільців, яка займається патріотичних вихованням молоді, передає 5 канал.

Українські діти віком від 15 до 19 років протягом п'яти днів житимуть в наметовому містечку. У програмі їхнього перебування в таборі чимало екскурсій, зустрічі з керівництвом Литви та з українськими військовими, які перебувають там на лікуванні.

"Мета проекту - відірвати дітей від тих подій, які зараз відбуваються в Україні. І в якійсь мірі абстрагувати", - зазначила голова правління ГО "Ініціатива Е+" Оксана Сивак.

Читайте також: Чотири мільйони українців потребують соцдопомоги - Розенко

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Самі діти чекають нових вражень та приємних зустрічей. "Мій тато рік був у зоні АТО. Я вперше їду за кордон, саме в Литву. Очікую приємних емоцій, гарних вражень, познайомитися з гарними людьми", - говорить Марина Мазуренко.

"Я зі Слов'янська. Зараз живу у Львові. А тато мій зараз в армії, його забрали. Я люблю активний відпочинок", - додає її майбутній товариш по табору Богдан Макаров.