Вчора українські захисники після бою з російськими терористами під Старогнатівкою повернули під свій контроль висоти, які дозволять контролювати територію до самого кордону в РФ. За добу наші воїни знищили два батальйони бойовиків.

Після нападу терористів на українських військових у зоні АТО, Генштаб оперативно повідомив ОБСЄ, що до лінії оборони підтягує артилерію для оборони наших позицій. Про це повідомив директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міноборони Валентин Федічев, передає "5 канал".

"Розвідка вичислила зосередження сил бойовиків. Ми знову, як і у випадку Мар'їнки, звернулися до ОБСЄ і сказали, що є загроза життю наших бійців. І привели аргументи. А тому застосування артилерії, вважаємо ми, закономірний і обговорений з ОБСЄ засіб захисту", - говорить представник Міноборони.

"Коли наступ було відбито, наші солдати на плечах противника повернули частину території, яка нам належить, - повідомляє Федічев. "Головне – висоти, що контролюють всю територію, ледве не до самого російського кордону", - говорить він.

Під час бою були знищені два батальйони терористів. Цю інформацію передають блогери порталу "Інформаційний супротив". За словами джерела в штабі АТО, більше 300 бойовиків убиті та поранені.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: Генштаб дозволили "чистити" Донбас за допомогою артилерії

Також підтвердили, що наші воїни зайняли стратегічні висоти. "Зараз українські підрозділи зайняли висоти в районі ліквідації прориву й відкинули противника за межі вихідних позицій, та зачистили декілька селищ на їх території", - пишуть в ІС.

Нагадаємо, сьогодні вночі відбулись потужні бойові зіткнення між силами АТО та російсько-терористичними підрозділами біля Новоласпи та Старогнатівки. З нашого боку загинуло за різними даними до семи воїнів.