Президент Петро Порошенко затвердив Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні матчу на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року.

Відповідний указ опублікувано на офіційному сайті президента. Місцем проведення обрали Львів.

Уже затвердили порядок роботи, а також затвердження рішень щодо переможців. Адміністрація президента бере всі витрати по чемпіонату на себе.

Глава Адміністрації президента Борис Ложкін відповідатиме за обрання переможців.

До складу Комітету серед інших також увійшли президент Федерації шахів України Віктор Капустін, президент Міжнародної федерації шахів Кірсан Ілюмжинов, голова Львівської обласної шахової федерації Тарас Керницький та інші чиновники.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У якості підготовчого етапу Порошенко на початку липня зустрівся з президентом Міжнародної шахової федерації Кірсаном Ілюмжиновим.

Вони домовились про проведення фінального матчу чемпіонату світу з шахів серед жінок на початку 2016 року.

Читайте також: Одеситка стала чемпіонкою Європи з шахів

Порошенко зазначив, що Львів має всі необхідні умови для проведення змагання на належному рівні.

Нагадаємо, що чемпіонка світу з класичних шахів серед жінок 2015 року Марія Музичук у квітні разом зі своїми батьками-тренерами звернулася до президента з проханням підтримати заявку на проведення матчу-відповіді для захисту титулу з попередньою світовою чемпіонкою - китаянкою Хоу Іфань в Україні.