У музеї Шевченка в Києві відкрилася виставка "Іловайськ" фотографів Олександра Глядєлова, Максима Дондюка, Максима Левіна та Маркіяна Лисенко. Пише УНН.

Фотовиставка присвячена річниці Іловайської операції і всім, хто загинув під час її проведення. Фотографії - свідчення подій першого штурму Іловайська 10 серпня, виходу батальйону "Донбас" в село Осинове 14 серпня, бойових дій та обставин перебування українських сил в Іловайську 17-29 серпня: зачистка села Грабське, штурм самого Іловайська, спроба прориву з оточення.

Читайте також: Росія відправила до Іловайську 6 вагонів військової техніки

Крім численної кількості відвідувачів виставки та самих фотографів, на відкриття прибули і безпосередні учасники боїв під Іловайськом - представники добровольчих батальйонів. Вони розглядали фото тих подій і охоче ділилися спогадами про пережите.

Виставка триватиме до 30 серпня, вхід - вільний.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомлялося, 10 серпня, незважаючи на заборону влади, в Маріуполі все ж відбулася акція пам'яті українських військових, загиблих під Іловайськ.

У Маріуполі 10 серпня в 20:00 мала відбутися факельна хода на честь українських військових, загиблих біля Іловайська. Але в останній момент захід скасували. Влада вирішила, що хода може спровокувати конфлікт з проросійськи налаштованими жителями міста.

Нагадаємо, рік тому за участю добровольчих батальйонів "Донбас", "Азов", "Шахтарськ" і "Правого сектора" спільно з ВСУ відбулася військова операція зі штурму міста Іловайськ. Операція закінчилася трагедією, українські сили потрапили в "котел". Число жертв, за офіційною інформацією, склало від 366 осіб, за даними військових експертів - до кількох тисяч.