Сьогодні на Житомирщину з візитом прибув Державний секретар з питань оборони Великої Британії Майкл Феллон.

Як повідомляє ruporzt, він побував на 199-й навчальний центр Командування Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Англійську делегацію супроводжував заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов.

Чиновник оглянув процес підготовки українських військових, яких навчають британські інструктори та відмобілізований склад.

Офіційна делегація з Англії провела огляд військових навчань на полігоні. Британські бійці зазначили, що вони отримали значний досвід в обороні національних інтересів, чим займаються бійці АТО.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Феллон зазначив, що країна надалі будет допомагати Україні пристосовуватись до стандартів НАТО.

"Ми були першою країною, яка запропонувала Україні допомогу у вигляді військової підготовки. Плануємо, що до 31 березня 2016 року, коли завершиться фінансовий рік у Великобританії, ми підготуємо 2 тисячі українських військовослужбовців", - повідомив Майкл Феллон.

Читайте також: Аеророзвідка показала бази бойовиків біля бійців АТО (фото)

Програма передбачає каскадну підготовку. Великобританія готує інструкторів, які надалі будуть готувати українських військовослужбовців.

Підготовка проводиться за різними напрямками: піхотна, тактична медицина, патрулювання, розмінування території, проведення операцій в міських умовах.

Ігор Долгов у відповідь подякував за допомогу у системах логістичного забезпечення, електронних закупівель, що дає змогу економити Україні значні кошти.

Нагадаємо, що 24 липня головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав разом з Командувачем Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенантом Анатолієм Пушняковим напередодні перевірили, як проходять підготовку учасники українсько-американських навчань "Rapid Trident 2015" на Яворівському військовому полігоні Львівської області.