У Києві з початку року виявили 13 випадків захворювання на лептоспіроз. Двоє людей померло від хвороби.

Про це пише "Українська правда".

"У нас на сьогоднішній день зареєстрували 13 випадків по Києву. З них два летальних і два - зараження на пляжах. 7 випадків зафіксували з початку року, ще 6 - в серпні", - розповів головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

Читайте також: Ще один киянин захворів на щурячий лептоспіроз

З інформації ДСНС, мешканці столиці заразилися лептоспірозом після купання на пляжах "Передмістна Слобідка" в Дніпровському районі та "Вербне" в Оболонському районі ".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Санлікар Києва додав, що окрім купання на пляжах люди заражалися лептоспірозом через контакт з собаками.

Згідно інформації, епідемія хвороби місту не загрожує.

"Ми маємо приріст в цифрах за серпень у зв'язку з тим, що пішов плід щурів. У минулому році станом на серпень було зафіксовано 8 випадків, цього року станом на серпень маємо 13, тобто перевищення показників. Але говорити про не епідемію можна ", - сказав він.

Щоб убезпечити мешканців від захворювання, він порадив міській владі своєчасно проводити дератизаційні заходи. А людям не рекомендує купатися в заборонених і необладнаних місцях.

Довідка. Лептоспіроз - це гостра інфекційна хвороба, що протікає з лихоманкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної та нервової систем, геморагічним синдромом.

Лептоспіроз важко вчасно діагностувати через велику кількості клінічних проявів, тому більше половини випадків лептоспірозу протікає у важкій формі і вимагає реанімаційних заходів.

Люди заражаються лептоспірозом при купанні, риболовлі, вживанні зараженої лептоспірами води, харчових продуктів, при догляді за хворими тваринами і після укусів гризунів.