Міністр МВС Арсен Аваков вибачився перед активістами "Кредитного Майдану" за непрофесійну поведінку своїх колег. Вночі активістів, які четверту добу пікетували будівлю Нацбанку, розігнали працівники міліції. Люди стверджують, що їх били.

"До пікетувальників біля НБУ цієї ночі я під'їхав і вибачився за подію особисто. По гарячих слідах мною прийнято рішення - керівник Печерського райвідділу Києва звільнений з посади, його заступник з громадської безпеки – відсторонений. Мною призначено розслідування події, результати якого будуть оприлюднені публічно не пізніше наступних 48 годин", - написав міністр у Facebook.

Активісти кажуть, що близько 9-ої вечора під'їхало два повних автобуса людей, які застосували силу для розгону мирної акції, на яку є відповідний дозвіл. З боку "представників закону" були нецензурні загрози. Казали, що розігнали Майдан, і нас розгонять. Потім застосували силу. Як результат - поламана щелепа, синці на спинах, підозри на струс і так далі. Били жінок, розкидали все, що там було встановлено. Міліція, яка охороняла НБУ, стояла на іншій стороні вулиці і не втручалася. Зараз декілька активістів знаходяться в швидкої допомоги. Подано заяву в міліцію.

"Міліція не застосовувала заходів фізичного впливу до громадян, які проводили акцію протесту під Національним банком. Військовослужбовці Нацгвардії дали можливість комунальникам відновити належний рівень благоустрою столиці. Міліція перевіряє, чи зверталися люди по медичну допомогу", - повідомляє прес-служба МВС.