Роскомнадзор відправив російським інтернет-провайдерам адресу сторінки Вікіпедії, яку мають заблокувати. Рішення опублікували на сайті відомства.

Про це пише Lenta.ru.

"Дії з переміщення зазначеної статті на іншу URL-адресу, які вжила раніше адміністрація російського сегмента інтернет-енциклопедії - не обмежила доступ користувачів до інформації, яку визнали забороненою рішенням суду", - ідеться в документі.

Читайте також: "Вікіпедія" не видалятиме скандальну статтю про наркотики

Причина для припинення доступу до статті - інформація про наркотичні речовини, яка міститься в ній.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Директор некомерційного партнерства "Вікімедіа.РУ" Володимир Медейко повідомив, що організація буде оскаржувати рішення Роскомнадзора. Оскільки, прийняті відомством заходи вплинуть на роботу всього сайту

Нагадаємо, 22 серпня адміністрація російськомовної Вікіпедії перенесла статтю "Чарас" на нову URL-адресу та скоригувала її назву, перейменувавши її в "Чарас (наркотична речовина)".

Виконавчий директор "Вікімедії РУ" Станіслав Козловський сказав, що адміністрація не видалятиме матеріал, оскільки всю інформацію взяли із сайту ООН.

21 серпня Роскомнадзор заявив, що прагне залагодити конфлікт без блокування ресурсу і поскаржився на відсутність розуміння з боку адміністрації сайту.

Вимога заблокувати доступ до сторінки може обернутися для Вікіпедії блокуванням всього ресурсу: безпечний протокол HTTPS, на якому працює Вікіпедія, унеможливлює обмеження доступу до одній сторінці, а лише до всього ресурсу.