Кількість мігрантів, які перетинатимуть балканські країни в сторону Європейського Союзу, може сягнути трьох тисяч на день.

Про це йдеться у прогнозі Організації Об'єднаних Націй.

Верховний комісар ООН у справах біженців зазначає, що близько трьох тисяч людей, за очікуваннями, будуть прибувати кожного дня на територію Македонії з Греції. Вона є першою країни Євросоюзу до якої вони прибувають, втікаючи від конфліктів і поневірянь на Близькому Сході.

"Ми не бачимо якогось кінця притоку людей в найближчі місяці", - наголосила прес-секретар агентства ООН у справах біженців Мелісса Флемінг.

Також вона згадала насильство в Сирії й Іраку і не оминула увагою гірші умови для біженців в переповнених таборах у Туреччині, Йорданії та Лівані.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Німеччина і Швеція, за її словами, прийняли 43% мігрантів. Вона пропонує більш рівномірно розподіляти тягар біженців.

Читайте також: Болгарія встановила бронетехніку на кордоні з Македонією

На кордонах Європейського Союзу ситуація різко загострилось протягом останніх місяців. ЄС змушений йти на термінові кроки після загибелі близько 800 мігрантів на переповненому судні у Середземному морі. Вони прямували до берегів Італії з Лівії.

Нагадаємо, у серпні біля італійського узбережжя врятували більше 1700 мігрантів за дві доби. Більшість з них була з північної Африки.