У Маріуполі в перетримці для собак "Чіп і Дейл" живе кішка породи сфінкс. У притулок її принесли близько тижня тому волонтери перетримки. Кішку зовуть Шейла, їй приблизно 3-4 роки, вона була налякана і побита.

Про це пише mariupol.tv.

"Її вдарили дуже сильно. У неї була грижа на боці і м'яз весь був розпоротий. Адже такі кішки дуже ніжні створіння. І видно, що її дуже сильно вдарили ногою. А кілька днів тому її прооперували, підшили сітку на розірвання м'язи і зараз кішка проходить курс реабілітації", - розповідає куратор перетримки для тварин із зони АТО Ольга Сулеіна.

Для волонтерів перетримки залишається загадкою, чому таку породисту кішку викинули на вулицю.

"Швидше за все, тварину подарували дитині. А кішка специфічна, яка вимагає особливого догляду. А це не всім подобається. Хоча ми до цієї кішці звикли практично відразу", - говорять волонтери.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як розповідають активісти, догляд за кішкою вимагає не тільки великих зусиль, але і чималих коштів.

"На таку кішку потрібно від трьохсот гривень на місяць. Оскільки це єдина кішка, яка потіє, то її кожен день потрібно протирати дитячими вологими серветками. Також їм потрібно обов'язково щодня давати по 100 грамів м'яса (курка або яловичина). І купати хорошим протиалергенний шампунем. А це вже не маленька сума", - каже волонтер перетримки Анна.

Читайте також: Кицька-"маленьке зло" підкорила інтернет (фото)

Як відзначають волонтери, з самого початку навколо тваринного почався великий ажіотаж. Маріупольці щодня телефонують до притулку і просять віддати їм на піклування Шейлу.

"В основному говорять одне і теж:" Це мрія всього мого життя. Я все життя хотіла таку кішку. Але у мене не виходило. І ось я побачила і зрозуміла, що це моя тварина", - говорить Ольга Сулеіна.