У місті Буньоль, яке розташоване в іспанській провінції Валенсія, стартував ювілейний 70-й фестиваль помідорових боїв La Tomatina, повідомляє hindustantimes.

Цього року в закиданні один одного помідорами взяли участь близько 50 тисяч чоловік. Для цього використовували близько 40 тонн стиглих томатів.

За правилами "томатної битви" помідор необхідно спочатку розчавити і тільки потім кидати в супротивника. Застосування інших овочів заборонено. Бій триває рівно годину і припиняється по команді.

Читайте також: Київський барабанщик став переможцем престижного міжнародного конкурсу (відео)

Після "томатної битви", що проходила в першій половині дня, міські вулиці стали прибирати, а учасники заходу скористалися громадськими душовими.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Повідомляється, що свято, за традицією, триватиме тиждень. Після Буньоля "помідорні баталії" триватимуть і в інших містах Іспанії. Фестиваль включає музичні номери, ярмарки, паради і танці.