Кореспондент "Дождя" зустрівся в Пскові з дружиною зниклого "на півдні" десантника. На умовах анонімності вона розповіла свою історію.

Налякана жінка сказала, що її чоловік 14 серпня виїхав на навчання у Кислово, на полігон під Псковом. Наступного дня він вже відлетів.

"Навіть додому зайти не дали. Він подзвонив і попросив тільки речі необхідні зібрати, я йому їх до частини і принесла ", - каже жінка. Тоді вона бачила свого чоловіка в останній раз. Зв'язатися з десантником який пройшов Осетію, отримав медаль "за возз'єднання Криму" і ось тепер знову відправлений на південь, вона не може.

Сам він дзвонив тільки раз 25 серпня з українського номера. "Чоловік сказав, щоб я його стерла і не дзвонила на цей телефон. Поговорити вдалося всього пару хвилин ", - згадує вона. Все, що відбувається "там" він описав словом "пипець". "Нас бомблять вже тиждень, завтра йдемо в наступ", - переказує жінка слова чоловіка.

Читайте також: Розстріляні військові були в одній частині з росіянами, що "заблукали" на Донбасі

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

"З тих пір ні слуху, ні духу". У частину жінка за поясненнями не ходила: "Та знаю я, що вони там скажуть. Матері ходили. Сидить там психолог і монотонним голосом каже - телефон розрядився, тому й подзвонити не може, а сам на навчаннях ".

Всього, за її словами, з Пскова було відправлено близько тисячі десантників: 500 з частини в дивізії і ще стільки ж з частини в Череху.

За її словами, вона не одна. Багато матерів і дружин не можуть зв'язатися з синами і чоловіками, але в самих частинах підвищили рівень секретності. За розголошення будь-яких даних погрожують звільненням.