Українці, які утекли від війни на Донбасі до Ростовської області, почали активно повертатися додому через початок навчального року. За кілька останніх днів серпня Росію залишили майже 50 тисяч вимушених переселенців з України, повідомляє представник уряду Ростовської області Олександр Титов.

"За даними департаменту з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій Ростовської області, за три останні дні серпня через Росію до України виїхали 480 593 осіб, а в'їхали – 400 465. Різницю склала 8128 осіба", — пояснив Титов, зауваживши, що найбільша кількість українців виїхала з області 29 серпня.

Читайте також: Чотири будинки згоріли у Станиці Луганській

Крім того, за словами чиновника, з пунктів тимчасового розміщення у Ростові виїхали ще 160 осіб, 92 з яких – діти. Титов пояснив таку тенденцію переміщення вимушених переселенців початком навчального року.

Нагадаємо, що станом на серпень 2015 року загальна кількість вимушених переселенців із Донбасу складає 1 428 077 осіб. Найбільше вимушених переселенців наразі у Маріуполі (530 274 особи), Сєверодонецьку (208 325 осіб) та у Харкові (184 867 осіб).

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще