За останній час Держприкордонслужба зафіксувала 185 випадків відмови від хабара серед своїх співробітників.

Як відзначили в прес-службі відомства, в окремих випадках сума неправомірної вигоди становила від 2,5 тисяч до 20 тисяч гривень.

"Крім того, було зафіксовано 24 випадки погроз військовослужбовцям та членам їх сімей, пов'язаних з виконанням службових обов'язків. У зв'язку з цим, у 15 випадках було повідомлено в правоохоронні органи – СБУ, МВС і прокуратури", – зазначили в Держприкордонслужбі.

У відомстві уточнили, що співробітників, які відмовляються від хабарів, заохочують подяками, грамотами, а також грошовими преміями, розмір яких у середньому становить близько двох тисяч гривень.

Читайте також: Міноборони впровадило в ЗСУ дві третини стандартів НАТО

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

"За відмову від неправомірної вигоди вже заохотили 66 військовослужбовців Держприкордонслужби", - підсумували у відомстві.

Раніше повідомлялося, що офіцери внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби провели раптову перевірку зміни прикордонних нарядів в пункті пропуску Бачівськ Сумського загону, і виявили хабарника.