22-річний Ігор Гуменюк із позивним Дубенко минулої суботи, 28 серпня, написав заяву про звільнення. В документі, який показали його командири з батальйону "Січ", йдеться, що Гуменяюка не влаштовувала заробітна плата.

"Ось рапорт на ім'я начальника столичної міліції Олександра Терещука. Написаний почерком Гуменюка. Тут вказано, що просить звільнити, бо не влаштовувала заробітна плата. У бійця вона була 4 тисячі гривень. В розмові він сказав, що хоче переходити до ЗСУ. Бо декілька наших бійців туди перейшли. Але юридично процедура звільнення триває щонайменше два тижні", - казав командир батальйону "Січ" Олександр Писаренко.

Він додав, що Гуменюк служив у них сім місяців. Весь час перебував в зоні АТО. Зараз був у відпустці.

"Жодних зауважень до його служби в нас не було. Спокійний. Але мав контузію. Її наслідки можуть бути непередбачувані. Я бачив відео, на якому чоловік схожий на Гуменюка за статурою, кидав гранату. Він був невеличкого зросту. Але точно сказати, що це він – не можу. Це має встановити експертиза", - уточнює Писаренко.

Читайте також: Третій нацгвардієць помер від осколкового поранення головного мозку

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

За його словами, граната могла бути трофейною. "Часто після боїв знаходимо зброю російського виробництва. Але кожного разу складається акт, боєприпаси вилучаются. Можливо, хтось вивіз гранату з зони бойових дій. І це міг бути не Гуменюк", - припускає Писаренко.

Він ще не бачив свого бійця. Каже, що хоче із ним зустрітися і сподівається отримати на це дозвіл.

Внаслідок вчорашнього вибуху під Верховною Радою загинуло троє бійців Нацгвардії. Ще 140 поранених.