Біля берегів Камчатки російські прикордонники затримали судно з екіпажем з України, Індонезії та Росії. Про це повідомляє "ТАСС".

"В акваторії Охотського моря прикордонним патрульним судном "Барс" було виявлено іноземне судно під прапором Республіки Молдова, що не позиціонується в системі галузевого моніторингу. З метою проведення контрольно-перевірочних заходів на судно була висаджена оглядова група", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: США допоможуть у модернізації фрегата "Гетьман Сагайдачний"

Як зазначається, рибальська шхуна "Соверен", судновласник якої зареєстрований в Белізі, обладнана для транспортування краба в живому і замороженому вигляді. На судні була відсутня промислова і судова документація, технічні засоби контролю, а також дозвіл на здійснення промислової діяльності.

"Екіпаж складався з 18 осіб, із них 10 громадян Росії, п'ять - України, три - Індонезії", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Щодо капітана шхуни порушено адміністративне провадження за незаконний перетин кордону особливої ​​економічної зони Росії. Судно затримане та доставлене в порт Петропавловськ-Камчатський для проведення подальшого розгляду.

Нагадаємо, що Росія і Китай почали спільні військові навчання в Японському морі. Уряд РФ стверджує, що ці дії жодним чином не спрямовані проти інших держав, а проводяться через напруження між корейськими державами.