Феномен "Ель-Ніньо" - коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, що чинить помітний вплив на клімат - цього року буде одним з найпотужніших з 1950 року. Про це пише УНН.

Більшість моделей, що пророчать поведінку "Ель-Ніньо" вказують на посилення цього феномена в другій половині 2015 року.

Метеорологи вважають, що цього разу це явище потрапить до числа чотирьох найбільш інтенсивних з 1950 року, разом із 1972-1973, 1982-1983 і 1997-1998 роками.

Читайте також: Повінь у КНДР зруйнувала кілька тисяч будинків (відео)

"Якщо дивитися на історію, ймовірно, що нинішній феномен "Ель-Ніньо" досягне свого піку в період з жовтня цього року по січень наступного. І є ймовірність, що він буде давати про себе знати протягом чималої частини першого кварталу (наступного року — ред.), після чого почне втрачати потужність", - повідомили у Всесвітній метеорологічній організації.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Одним з найсерйозніших наслідків "Ель-Ніньо" є нестача води. Крім того, посуха і підвищення температури мають серйозні наслідки для виробництва продовольства.