Італійська віза була видана російському співаку та депутату Держдуми Йосипу Кобзону з гуманітарних міркувань. Однак сам Кобзон не керувався гуманізмом, коли голосував за так званий "закон негідників".

Про це у своєму блозі на "Ехо Москви" написав російський політолог, публіцист, депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Борис Вишневський.

"І Кобзон (який одержав від кремлівських маріонеток бутафорську "зірку героя ДНР", і читав там вірші про те, що ми, мовляв, "кладемо на санкції", а до цього заявив, що краще "допомогти Криму", ніж знайти гроші на лікування хворої дитини за кордоном) був визнаний саме таким винятком. Ну як же, гуманізм, милосердя, співчуття, треба пожаліти старої людини ... От тільки "закон негідників", який залишив безліч дітей без шансу на іноземне усиновлення, і когось вже прирік на смерть, а когось фактично до неї який засудив, - за який голосував Кобзон, і донині вважає свій вчинок правильним, - ніяких винятків "з міркувань невідкладної гуманітарної необхідності "не передбачає", - зазначає депутат.

Читайте також: Міхалков порівняв Україну з нацистською Німеччиною, а себе з Ейзенштейном

Для порівняння ситуації, Вишневський згадує випадок з історії:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

"Великому гуманістові Янушу Корчаку гітлерівці запропонували врятуватися - не їхати разом з дітьми з його Будинку сиріт до табору знищення в Треблінці. Корчак відмовився. І разом з дітьми відправився на смерть. І разом з ними увійшов в газову камеру".

"Кобзон вирушає рятуватися один", - підсумував депутат.

Відзначимо, в 2014 році Вишневський висловлювався, що вважає приєднання Криму до Росії незаконним, а Крим слід повернути Україні.

Нагадаємо, раніше Йосиф Кобзон заявив, що краще збирати гроші на допомогу Криму, ніж валюту на лікування хворого дитини.