Сьогодні Московська гельсінська група проведе засідання ініціативної групи з проведення публічного трибуналу над Йосипом Сталіним.

Члени експертної групи неодноразово засуджували диктаторський режим вождя СРСР, в якому декларативно був прописаний принцип дотримання прав і свобод людини і громадянина, але в реальності не виконувався.

Як повідомляє Gazeta.ua, таку заяву зробила голова Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва.

"У нас таке враження, що зараз намагаються, якщо не відродити культ Сталіна, то виправдати його злочини. Мовляв, звичайно, були жертви, але він багато зробив для країни. Ми вважаємо, що потрібно більш широко, ніж це вдається "Меморіалу", підняти цю тему - про злочини Сталіна, про його негативну роль у всьому, що він робив", - сказала вона в ефірі "Ехо Москви".

Читайте також: Пісня "Верните Сталина" викликала в Севастополі овації (відео)

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що 29 серпня в анексованому Севастополі на концерті просто неба глядачі щосили плескали стоячи виконавцю, який співав пісню "Поверніть Сталіна".