Сьогодні у Нових Петрівцях відбулася церемонія прощання ще з двома нацгвардійцями - Олександром Костиною та Дмитром Сластніковим. Вони загинули під час сутичок, що сталися біля Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії.

На церемонію прибув Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Він відзначив під час свого виступу, що сьогодні наша держава піддається небезпеці не лише на сході, але й спробам розпалити війну зсередині країни.

"Сьогодні ми прощаємося з двома молодими людьми, які загинули в центрі столиці від рук негідників, захищаючи державу, захищаючи право людей на мирне зібрання. Це велика втрата не тільки для рідних і близьких, а й для всієї країни. Світла пам'ять про воїнів назавжди залишиться в наших серцях!" - сказав спікер.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Народний депутат, нацгвардієць Юрій Тимошенко пообіцяв родичам загиблих бійців всебічну підтримку держави. Кожен злочинець, за його словами, не уникне заслуженої розплати.

Читайте також: У Сумах поставили пам'ятник загиблим артилеристам (фото)

Бійців Нацгвардії посмертно нагородили орденами "За мужність" ІІІ ступеня. Відповідний указ підписав Президент Петро Порошенко.

Родичі загиблих бійців отримали нагороди з рук заступника командувача по роботі з особовим складом генерал-майора Ярослава Сподара.

Нагадаємо, троє бійців Національної гвардії померли від осколкових поранень під Верховною Радою, де стались сутички і мітинги проти прийняття змін у Конституцію про децентралізацію.