Волонтери встановили присутність російських військових на території Донецької області в районі селища міського типу Сєдове.

Зокрема, там "засвітився" військовослужбовець російської військової частини 02901 з пунктом постійної дислокації в Амурській області, пише InformNapalm.org.

Розслідування InformNapalm умовно назвали "гібридним", оскільки воно містить не тільки дані, отримані з профілю російського військовослужбовця в мережі Instagram шляхом проведення OSINT-дослідження, а й включає інформацію від інсайдерів з окупованих територій.

За результатами поїздки в Новоазовськ було виявлено велику кількість військових в населеному пункті Сєдове. Це підштовхнуло до рішення провести наступну дорозвідку в соціальних мережах для виявлення осіб зі складу кадрових російських військових.

У ході моніторингу виявили профіль контрактника 165-ї артилерійської бригади Східного військового округу РФ Віктора Соловйова, який розмістив своє фото з геотегом Сєдове.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Читайте також: Волонтери Хмельниччини відновили чотири бронетранспортери для АТО

Визначити найменування підрозділу, до якого відноситься російський військовий, вдалося за допомогою ідентифікації нарукавного шеврона, малюнок якого чітко видно на декількох фото Соловйова. Також факт правильного визначення підрозділу підтверджується відео з назвою: "День победы в гор. Парке, г. Белогорск", яке також розміщене в профілі.

Відзначимо, що шлях з Білогірська в Україні проходить через населений пункт Улан-Уде. Там знаходиться вузлова станція, на якій зробив селфі об'єкт розслідування.