Уряд проведе оптимізацію малокомплектних шкіл у селах. Але це не стосуватиметься початкових шкіл.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Квіт під час години запитань до уряду, передає "Українська правда".

Школи для 1-5 класів, за його словами, збережуть "навіть в найменших селах".

Квіт наголосив, що його відомство не планує залишати малокомплектні школи. Оскільки вони не можуть дати ніякої якості освіти учням.

"Вартість підготовки одного учня у малокомплектній школі складає 50 тисяч гривень – це ненормально", - зазначив міністр.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Оптимізація малокомплектних шкіл, за його словами, не стосуватиметься початкової школи.

Читайте також: Кабмін схвалив фінансову автономію вишів

"Тому, по-перше, в кожному селі буде збережена початкова школа. А вже старша школа буде оптимізуватися. Ми працюватимемо таким чином, щоб діти ходили в більшу школу, де є матеріальне та кадрове забезпечення", - додав він.

Міністр пообіцяв, що вже у наступному році в укрупнених школах розпочнуть оновлювати кабінети фізики, хімії та біології.

Нагадаємо, Кабінет міністрів до нового навчального року змінив програми для шкіл. Їх оновили, розвантажили і зробили більш цікавими для шкіл.