У дворі національного заповідника "Софія Київська" стався провал ґрунту, через що утворилася яма шириною приблизно три метри і глибиною два метри.

Про це повідомив заступник директора з наукової роботи В'ячеслав Корнієнко. "Дійсно є провал ґрунту близько трьох метрів шириною і до двох метрів глибиною. Зараз вжиті заходи для забезпечення безпеки відвідувачів. Територія огороджена, прірву накрито".

Він запевнив, що провал жодним чином не загрожує історичним будівлям "Софії", тому що знаходиться далеко від них. "Прірва далеко від всіх пам'яток - на відстані 70-80 метрів. Ця подія також жодним чином не вплине на заплановані заходи в "Софії" - зокрема, на фестиваль класичної музики 5-6 вересня.

Читайте також: Найкрасивішому озеру Закарпаття загрожує зникнення

В'ячеслав розповів, що такі провали на території "Софії" виникають часто. Почалися вони в XX столітті і пов'язані з особливістю структури ґрунту. "Земля провалюється регулярно, тому що є підземні порожнини".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також він додав, що найближчим часом прірву не ліквідують - її не можна просто засипати піском, а треба досліджувати. "Поки буде консервація, щоб можна було в подальшому цю яму досліджувати. Для цього тут треба ставити кріплення, проводити комплекс заходів. На жаль цього не можна буде зробити зараз, восени, коли буде дощова погода, і взимку. Тому зараз просто буде проведена консервація" , - повідомив заступник директора.