Туристи та жителі Риму несподівано отримали можливість зустрітися з главою Римсько-католицької церкви Франциском.

Понтифік покинув Ватикан, заради візиту до оптику, передає BBC.

Повідомляється, що Папа Франциск приїхав у магазин окулярів на звичайній машині і провів близько 40 хвилин, приміряючи нові оправи. У підсумку він попросив, щоб йому просто вставили нові скельця. Понтифік також наполіг на тому, щоб самостійно оплатити покупку. "Мені не треба нова оправа, мені просто потрібно замінити скло, я не хочу витрачати багато", - наводять ЗМІ його слова.

Глава католицької церкви приїхав у крамницю і все спочатку йшло за планом, але коли люди помітили білу рясу, то навколо магазину почав збиратися натовп. Зрештою всю вулицю перекрили через шанувальників, які знімали на телефон Папу Франциска.

Читайте також: Реформи у Ватикані: папа дозволив відпускати гріх аборту

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Власник магазину Алесандро Спіциа і раніше виготовляв окуляри для Папи, проте зазвичай сам доставляв їх у Ватикан. За словами Спіциа, він гадки не мав, що до нього може зайти понтифік.

Нагадаємо, що Франциск відомий своєю скромністю. Він оголосив турботу про бідних головним девізом свого перебування на чолі Римсько-католицької церкви, і неодноразово жертвував свої особисті речі на благодійність.