Успіння Пресвятої Богородиці в Житомирі відзначили не тільки традиційним церковним служінням, але і хресним ходом. У ньому взяли участь близько тисячі осіб.

Про це передає УНН.

Під час хресного ходу священнослужителі та парафіяни пройшли центральними вулицями міста, по дорозі поклавши квіти до пам'ятної дошки Героям Небесної сотні. Крім того, вулицями міста пронесли ікону Божої Матері "Подільська", яка вважається оберегом міста.

Читайте також: Патріарх Філарет освятив наріжний камінь (фото)

У 1872 році в Житомирі спалахнула епідемія холери. Місцеві жителі, вірячи в особливу допомогу і заступництво Божої Матері Подільської, урочисто обнесли святиню по всіх вулицях міста, після чого епідемія припинилася. З тих пір ікона і вважається заступницею Житомира.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Відзначимо, точний вік ікони Божої Матері "Подільська" не встановлений. Відомий лише приблизний - близько трьохсот років.