У МВС України розповіли, чому столичні патрульні не виписали штраф водієві настоятеля Києво-Печерської Лаври владики Павла за порушення правил дорожнього руху.

Ситуацію прокоментував директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Він зазначив, що інцидент зафіксували давно - 4 липня, коли нова поліція тільки приступила до своїх обов'язків.

"Поліцейські тоді тільки вникали в реальну роботу на вулиці. І з урахуванням великої кількості віруючих, щоб уникнути скандалу, вирішили не вживати заходів по затриманню водія для штрафу. Але з ними провели відповідну роботу, і вони понесли дисциплінарне покарання", - пояснив Шевченко.

Читайте також: Скандально відомого митрополита Павла порівняли з Коломойським (фото)

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім цього, сам митрополит Павло дав пояснення журналістам з приводу своєї поведінки. В інтерв'ю він послався на те, що його водій вже 22 роки їздить, не звертаючи уваги на заборонний знак. І владика вирішив не пояснюватися з поліцейськими, тому як він "знає, як міліціонери зупиняють - починають мозок виносити" і натякнув на те, що вони завжди вимагають хабар і тільки після цього відпускають.

Нагадаємо, днями в Інтернеті з'явилося відео розмови київської поліції і владики Павла з приводу порушення правил дорожнього руху водієм настоятеля. Поведінка владики викликало бурю обурення в соцмережах.