39-річного харків'янина засудили до трьох років позбавлення волі. Він перебував у лавах бойовиків так званої "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Відповідне рішення Ленінський районний суд Харкова ухвалив на минулому тижні. Слідство встановило, що чоловік був активним прибічником ідеї створення так званої "Новоросії" та вступив до одного з найчисельніших збройних формувань "ЛНР" - батальйону "Дон".

Він незаконно отримав вогнепальну зброю восени минулого року в складі бандформування. Чоловік брав участь у патрулюваннях, чергуваннях на блокпостах та охороні військової техніки на території Луганської області та міста Луганськ.

На території підконтрольної бойовикам "ЛНР" він незаконно придбав вибухівку та боєприпаси, серед яких дві гранати "Ф-1" з запалами до них, два детонатори та близько кілограма пластиду. Весь арсенал бойовик привіз до Харкова. Це все вилучили у липні цього року під час проведення обшуку.

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Читайте також: Військовий виманив у волонтерів 50 тис. грн і втік до Росії

Суд визнав винним чоловіка у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України, вчинених за попередньою змовою групою осіб та незаконному придбанні, носінні і зберіганні вибухових речовин та бойових припасів. Терорист отримав покарання у вигляді трьох років і одного місяця позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно в Луганській області співробітники Служби безпеки України викрили агентурну мережу терористів. Інформатор зберігав дані про "мобілізованих" та намагався вербувати правоохоронців, військових та мешканців Луганщини.