Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала факти масових вбивств цивільних осіб, викрадення людей, тортур, сексуального насильства, примусової праці та вимагання грошей бойовиками на Донбасі.

Про це сказано у коментарі МЗС України до 11-ї доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини про становище у галузі прав людини в Україні, передає УНІАН.

"Зібрана Моніторинговою місією інформація стала черговим свідчення вкрай негативного впливу російської агресії проти України на ситуацію з правами людини. Зокрема, чітко констатується вплив зовнішніх факторів, таких як постачання з території Російської Федерації військових сил, озброєнь і боєприпасів на Донбас, на права людини в регіоні", - сказано в повідомленні.

Читайте також: З початку окупації на Донбасі загинули вісім тисяч людей - ООН

МЗС відзначає, що доповідь має важливе значення у якості документування злочинів, скоєних підтримуваними Росією незаконними збройними формуваннями на сході України.

Популярні новини зараз
Без світла та тепла майже тиждень: українців нажахали зимнім прогнозом Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Нагадаємо, мандат Моніторингової місії ООН в Україні подовжено до 15 березня 2016 року.