За останні три місяці в зоні АТО збільшилась кількість загиблих серед військових і мирного населення.

Як повідомляє ТСН, про це заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад Аль-Хусейн під час презентації 11-ої доповіді моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

"Щонайменше 105 загиблих і 308 поранених в порівнянні з 60 загиблими і 102 пораненими в період з 16 лютого по 15 травня", - говориться в доповіді.

В організації порахували загальну кількість жертв за час збройного конфлікту.

"З моменту початку конфлікту в Східній Україні в середині квітня 2014 року щонайменше 7 тисяч 962 людини були вбиті і щонайменше 17 тисяч 811 тримали поранення", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

В ООН відзначили, що терористи і українські збройні сили продовжують застосовувати міномети, гармати, гаубиці, танки і ракетні системи залпового вогню в щоденних зіткненнях і перестрілках уздовж лінії зіткнення.

Читайте також: За рік на Донбасі загинули 65 дітей

Незважаючи на це, кількість жертв збільшується на території, яка контролюється бойовиками.

Міжнародна організації висловила занепокоєння у зв'язку з відправкою Росією гуманітарних вантажів на Донбас.

Також у доповіді задокументовані випадки вбивств, викрадень, застосування катувань та жорстокого поводження, сексуального насильства, примусової праці, вимог викупу і вимагання грошей на підконтрольних бойовиками територіях.

Нагадаємо, що третього вересня Рада національної безпеки та оборони заявила, що в результаті бойових дій на Донбасі за рік загинули 65 дітей і 165 отримали поранення.