Хакерські DDoS-атаки на сайти українських банків відбуваються щодня – як із території України, так і з зарубіжжя.

Про це заявив начальник управління боротьби з кіберзлочинністю МВС Сергій Демедюк на брифінгу в четвер, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Крім банків, ми аналізуємо з нашими партнерами – як вітчизняними, так і іноземними, – DDoS-атаки з закордону, особливо зі східних кордонів. Вони відбуваються щодня, масово", - сказав він.

"У зв'язку з тим, що наші банки, банківська система використовує застарілі операційні системи, вони зазнають великого ризику таких хакерських атак і отримання інформації", - додав Демедюк.

Читайте також: Хакерські забави: фото Путіна опинилось на сайті Кременчуцької міськради

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

За його словами, остання сума, яка була викрадена таким чином із розрахункових рахунків одного з банків - 22 млн. гривень.

Голова управління з боротьби з кіберзлочинністю уточнив, що злочин було скоєно з території України на початку літа.

Демедюк також додав, що хакерські атаки відбуваються, в тому числі, з необережності користувачів систем дистанційного банківського обслуговування – бухгалтерів і директорів підприємств, які використовують цю систему.

"Враховуючи, що вони не дотримуються правил безпеки, які їм рекомендують банки, вони, заражаючи свій комп'ютер, на якому встановлена ця система, надають доступ злочинцям до банківської системи", - пояснив він.

Демедюк зазначив, що на сьогодні проводяться заходи для затримання злочинців, причетних до розкрадання 22 млн. гривень.