Паломники-хасиди перерахували 300 тисяч гривень для бійців АТО. Вони приїхали в місто Умань Черкаської області для святкування Нового року Рош-га-Шана.

Про це повідомили в Уманській міській раді, передає "УНІАН".

Паломники перерахували гроші на цільовий рахунок виконкому міськради. Ці кошти витратять на допомогу бійцям АТО з міста Умань.

До міста Умань станом на 16 годину, 10 вересня прибуло майже 12 тисяч паломників-хасидів. На святкування єврейського нового року цієї осені до Умані очікується приїзд близько 27 тисяч паломників із 24 країн світу. Проте вони, переважно, їдуть з Ізраїлю та США.

Читайте також: Сьогодні до Одеси прибули перші паломники-хасиди (фото)

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Нагадаємо,кожного року в Умані збираються прихильники іудейської течії хасидизму. Вони приїжджають на могилу Раббі Нахман із Брацлава . Він є засновник брацлавського хасидизму. Могила цадика є однією з найшанованіших святинь хасидів. Паломники кожен рік здійснюють щорічні масові паломництва. Цьогоріч Рош-га-Шана відзначатимуть 14–15 вересня.