Взимку українцям щоденно будуть відключати електроенергію.

Про це повідомив заступник голови державного підприємства "НЕК "Укренерго" Володимир Рубанка, пише Україна комунальна.

В компанії відзначають, що відключення енергопостачання населенню є крайнім заходом. До цього планують застосувати графіки обмежень електропостачання для промислових підприємств, але якщо вони покажуть низьку ефективність, доведеться вживати крайніх заходів.

За словами Рубанки, всі області України, окрім Миколаївської, переглянули графіки відключення і подали їх в "Укренерго".

Читайте також: Україна збільшила запаси газу в сховищах

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Графіки повинні застосовуватися з 8-ї до 22-ї години і в обсязі не менше 75% навантажень грудня минулого року. Метою перегляду та зміни схеми відключення стало те, щоб споживачі точно знали години відключення, і щоб максимальне припинення енергопостачання кожного споживача не перевищувало дві години на добу", - заявив він.

У компанії зазначили, якщо всі споживачі і енергокомпанії дотримуватимуться обмежень, а станції своєчасно забезпечать паливом, то відключень не буде.