З 7 листопада в Україні не буде старої міліції, її замінить нова поліція.

Процеси реформування почались в 2015 році, але до кінця року вони не завершаться, заявив глава МВС Арсен Аваков, повідомляє УНІАН.

"До кінця року в Україні буде 6-7 тисяч поліцейських, всього - близько 152 тисяч", - зазначив глава МВС.

Однак, зазначає міністр, це не означає, що всіх, зокрема, й найкращих співробітників, - звільнять, головне – "перезавантаження смислів".

До кінця року парламент повинен внести зміни до держбюджету, відповідно до яких на поліцію виділять близько 140 млн. гривень, говорить міністр. Також необхідну допомогу і підтримку Україні надають іноземні партнери з США, Канади, Японії та ЄС.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

У свою чергу, перший заступник міністра Ека Згуладзе уточнила, аби оцінити кваліфікацію та моральні якості працівників системи МВС, буде проведений кадровий аудит.

Читайте також: Бійців АТО чекатимуть у спецпідрозділі поліції - Згуладзе

Нагадаємо, нова поліція розпочне роботу Харкові 26 вересня, в Миколаєві - 19 грудня, у Луцьку нова патрульна поліція розпочне роботу 21 грудня, в Ужгороді та Мукачеві - 23 грудня, у Хмельницькому та Дніпропетровську - 26 грудня.