Прокуратура Києва домоглася заборони будівництва офісного центру біля Софійського собору в столиці.

Про це повідомляє Генпрокуратура.

"Із незаконної оренди повернуто 0,87 гектара земель історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ". Земельна ділянка в провулку Киянівському, 12-а, вартість якої складає майже 58 мільйонів гривень, рішенням Київради у 2007 році була надана в короткострокову оренду столичному товариству для будівництва офісно-житлового комплексу з підземним паркінгом. У 2013 році в договір було внесено зміни. Проте з'ясувалося, що вказані рішення та укладені на їх підставі договори оренди землі, не відповідають вимогам законодавства", – заявили в ГПУ.

Земельна ділянка розташована в межах центрального історичного ареалу міста на території архітектурного заповідника "Стародавній Київ". Водночас планування будівлі жодним чином не регламентувалося з наявною забудовою і загальним силуетом ансамблю споруд Софійського собору, додали в Генпрокуратурі.

Читайте також: Сакварелидзе отримає нове призначення - ЗМІ

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Крім того, як заявили у відомстві, земля надавалась орендарю без жодного погодження з секретаріатом ЮНЕСКО, який опікується всесвітньо-культурною і природною спадщиною.

Справу неодноразово розглядали в судах першої, апеляційної й касаційної інстанції, а в результаті, повернули на новий судовий розгляд до Господарського суду Києва, який визнав обґрунтованими вимоги прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі, заявили в прокуратурі.