Народний депутат України Мустафа Найєм, який також бере участь у формуванні нової патрульної поліції України, не знає, чи справедливо, що бійці АТО отримують зарплату у дві-три тисячі грн, а нові патрульні поліцейські – вісім тисяч грн.

"Зараз люди активно порівнюють заробітню плату бійців АТО та новоспечених патрульних поліцейських. Чи справедливо, що солдати отримують дві-три тисячі грн, а поліцейські – вісім тисяч грн? Не знаю. Це – реальність, в якій ми живемо. Проте можу запевнити, що поліцейські також щодня ризикують життям, а не просто роблять "селфі" та їздять на машині з мигалками", – сказав Найєм у понеділок, 14 вересня, на брифінгу з питання формування нової патрульної поліції Івано-Франківська, передає "Репортер".

Станом на сьогодні у Івано-Франківську для працевлаштування у нову поліцію подали заявки майже чотири тисячі охочих. Серед кандидатів – 63% чоловіків. Претендентів у нову поліцію з вищою освітою – 60%, а безробітними є 48%.

Читайте також: Стало відомо, коли створять нову поліцію на Донбасі

Завершиться прийом анкет – 18 вересня. Наступний етап, що розпочнеться у понеділок-вівторок наступного тижня – тестування, яке складається з чотирьох пунктів: загальні навички, військово-правнича комісія, фізична й психологічна підготовка та співбесіда, серед членів комісії якої буде два представники громадських організацій.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Нагадаємо, що ЗМІ назвали Найєма одним з претендентів на посаду очільника Національної поліції.