Ірина Фаріон сьогодні, 15 вересня, отримала вчене звання професора.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомила донька екс-політика Софія Семчишин.

Сама Ірина Фаріон підтвердила ZAXID.NET, що захистила докторську роботу на тему "Суспільний статус староукраїнської (руської) мови у XIV-XVII століттях: мовна свідомість, мовна дійсність, мовна перспектива". Досі Ірина Фаріон займала посаду доцента кафедри української мови НУ "Львівська політехніка".

Читайте також: Фаріон била правоохоронців під Радою (відео)

Нагадаємо, Фаріон була одним із найбільш відомих політиків ВО "Свобода". У 2006 та 2010 роках її обирали депутатом Львівської обласної ради. У 2012 році вона стала народним депутатом від ВО "Свобода" у Верховній Раді сьомого скликання. На дострокових виборах до парламенту 2014 року Ірина Фаріон також йшла кандидатом від "Свободи" в одному з округів Львова, однак у підсумку посіла лише третє місце, поступившись Ірині Подоляк та Валерію Веремчуку. Після поразки на виборах вона зосередилась на викладацькій діяльності.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У липні слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти Ірини Фаріон, звинувативши її у "підбурюванні до здійснення вбивства" і "розпалюванні ненависті чи ворожнечі, а також приниження людської гідності".