У день зникнення Георгія Гонгадзе журналісти всієї України вийшли на акції, щоб вшанувати всіх колег, загиблих або постраждалих під час виконання професійних обов'язків.

Про це пише УНН.

Під Національною спілкою журналістів України у Києві о 18:00 зібралося близько двух сотень журналістів і активістів.

"Журналістам за виконання обов'язків продовжують погрожувати, їх все ще викрадають і продовжують знущатися, тому необхідно дотримуватися корпоративну етику і відстоювати права один одного", - зазначили на зустрічі.

Читайте також: Пам'ять Георгія Гонгадзе вшанували у Стенфорді

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Після мітингу хода рушила Хрещатиком під Стеллу Незалежності на Майдані, де запалили свічки і вшанували хвилиною мовчання пам'ять Гонгадзе.

У Львові журналісти та небайдужі львів'яни прийшли на площу перед пам'ятником І. Франка. Вони також запалили свічки, помолились, а також поспілкувалися на тему, чи безпечно зараз працювати журналістам.

У Луцьку близько трьох десятків працівників ЗМІ прийшли на Театральну площу. Була відслужена панахида.

У Чернівцях люди вийшли в центр міста, щоб вшанувати усіх загиблих журналістів. Запалили свічки і помолилися за колег.

Херсонське журналістське співтовариство, а також просто небайдужі городяни зібралися біля пам'ятника Небесної Сотні в центрі міста. Хвилиною мовчання згадали про передчасно загиблого колегу Гонгадзе.

Різноманітні акції провели також в Ужгороді, Маріуполі, Рівному.