Міністр інформаційної політики Юрій Стець вважає, що перелік журналістів, які потрапили під санкції проти Росії, потрібно переглянути.

"Список представників ЗМІ, що підпадають під санкції є неоднозначним і потребує змін", - написав пан Стець у Facebook.

Міністр обіцяє на найближчому засіданні РНБО внести пропозиції щодо списку, які напрацює група експертів.

"Санкції проти так званих "журналістів" на кшталт пропагандиста Кисельова мають бути і будуть застосовані. Щодо журналістів, які сповідують стандарти професії - їх в цьому списку не буде", - додав пан Стець.

Напередодні президент Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо санкцій.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

У переліку фізичних осіб, які потрапили під дію українських санкцій, - 388 людей, а також 105 компаній.

Санкції також торкнулися гендиректора інформагенції "Росія сьогодні" Дмитра Кисельова, голови холдингу "Червона зірка" Олексія Піманова, головного редактора журналу "Експерт" Валерія Фадеєва і низки російських журналістів.

Читайте також: Британські журналісти обурені санкціями України

Також під обмеження потрапили троє співробітників британської мовної корпорації ВВС, які висвітлювали конфлікт на сході України.

"Це - ганебний напад на свободу ЗМІ. Ці санкції - абсолютно недоречні і незрозумілі заходи проти журналістів ВВС, які висвітлюють ситуацію в Україні неупереджено і об'єктивно, і ми закликаємо український уряд негайно виключити їхні імена зі списку", - заявив головний редактор відділу міжнародних новин ВВС Ендрю Рой.

Президент Петро Порошенко також доручив Раді національної безпеки й оборони вилучити прізвища журналістів ВВС із санкційного списку. Про це у Твіттері повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.