Національне антикорупційне бюро України має повноцінно запрацювати до кінця поточного року.

Про це заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Вчора заступник генпрокурора нас поінформував, що з понеділка комісія вже почне працювати і збирати пакети документів тих, хто хоче стати антикорупційним прокурором, визначати критерії до даних осіб. Сподіваємося, що до кінця листопада (президент встановив дуже жорсткі терміни вчора) будуть проведені вибори і буде визначений антикорупційний прокурор, і до кінця року НАБУ разом з антикорупційною прокуратурою розпочнуть роботу", - сказала вона.

Водночас, заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків зауважив, що на сьогоднішній день детективи НАБУ вже починають працювати, збирати докази.

"Важливість призначення антикорупційного прокурора є критичною для передачі справ до суду. Без антикорупційного прокурора ці розслідування подібні журналістським", - сказав він.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Читайте також: Уряд посилить контроль за деклараціями чиновників

Нагадаємо, Артем Ситник, глава національного антикорупційного бюро України, повідомив про прийом на роботу перших 25 детективів із запланованих 242.