Лише 10% переселенців з Криму та Донбасу зможуть взяти участь у місцевих виборах. Про це сказала координатор правового напрямку волонтерської ініціативи Восток-SOS Олександра Дворецька, передає Радіо Свобода.

"Загалом це близько мільйона осіб, які досягли виборчого віку, і могли б проголосувати. Але якщо говорити про тих, хто дійсно буде це робити, хто справді прийде до виборчих органів ведення Державного реєстру виборців, подасть заяву та змінить виборчу адресу і піде на голосування, то, думаю, що мова йде про близько 10 відсотків від загальної кількості. Тобто реально це зроблять до 100 тисяч людей", – сказала Дворецька.

Читайте також: Путін "подарує" Україні території, які далі контролюватиме - політолог

За її словами, переселенці не братимуть участь у виборах через те, що зайняті пошуком житла та роботи, а не через низьку політичну активність.

Дворецька вважає, що у переселенців немає часу на виконання всіх передвиборчих процедур, передбачених чинним законодавством.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще