Київ зайняв останнє місце серед країн Східної Європи за вартістю життя, найдорожчим містом був визнаний Цюріх.

Про це свідчать результати дослідження швейцарського банку UBS, передає Euronews.

За оцінками банку, для життя в Києві родині знадобиться $ 1 237 в місяць, на квартиру піде близько $ 540. Трохи дорожче життя в Софії та Бухаресті.

У Цюріху сім'я в середньому витрачає на витрати $ 3 600 на місяць. Другий рядок рейтингу займає Женева, де щомісячні сімейні витрати становлять близько $ 3 500. Замикає "трійку" Нью-Йорк, де витрати оцінюються в $ 3 340, проте ці дані не включають вартість оренди житла.

Читайте також: У Криму в очікуванні блокади підняли ціни на продукти

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У рейтингу UBS наголошується, що середній житель Цюріха заробляє $ 41 на годину після сплати податків, що в 21 разів більше, ніж у Києві. У теж час вартість життя між двома містами розрізняється всього в 2,8 рази.

UBS публікує своє дослідження раз на три роки. Аналітики обчислюють вартість споживчого кошика, куди входять 122 види товарів і послуг, потім суму перераховують з місцевих валют в долари.